Menu

Lokalna Grupa Działania
"Owocowy Szlak"

 

Adres Biura:

Opole Lubelskie
ul. Lubelska 4
tel. 81 827 72 32
tel/fax 81 827 72 31
email: lgd.opolelubelskie@gmail.com

 

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów

20 lipca w Muzeum Wsi Lubelskiej odbył się finał konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" zorganizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Z powiatu opolskiego w konkursie mieli okazję zaprezentować swoje produkty:
- Jolanta Chlebek - Vita-Natura  -sok tłoczony naturalny jabłko-buraczek
- Ireneusz Kwaśniak - miód malinowy
- Sławomir Czuryło - chodelskie raki, tęczowy przysmak
- Stowarzyszenie Rogowianki - kasza jaglana z kartoflami, zupa z łobody
- Koło Gospodyń Wiejskich Wrzelowianki - kasza jaglana ze śliwkami prażona, zupa dziadowska
- Marzena Witek - nalewka gryczana
- Koło Gospodyń Wiejskich Elżbiecianki  - smalec fasolowy
- Sadyba Rozalin - Mirosław Gołoś - konfitura cebulowa, leszcz z kaparami i szpinakiem, sałatka z wędzonym pstrągiem
- Koło Gospodyń Wiejskich w Józefowie - szarlotka józefowska
- Hotel Montis z Poniatowej - pierogi z bobu w sosie kurkowym
- Spółdzielnia Mleczarska Opole Lubelskie – masło
- Grzegorz Maryniowski – BIOGRIM – naturalny sok jabłkowo-burakowy, sok ze świdośliwy oraz naturalny sok jabłkowy
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Opola Lubelskiego - masło
W konkursie wyróżnione zostało  Stowarzyszenie Kobiet Rogowianki  za zupę z łobody i  kaszę jaglaną z kartoflami, nagrodę otrzymała Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Opola Lubelskiego za masło, a nominację do  nagrody „Perły 2014” otrzymał  Hotel Montis z Poniatowej za pierogi z bobu w sosie kurkowym.

 

Zapraszamy do galerii


Wirtualny spacer

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze wiadomości z naszej strony podaj adres e-mail:

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrycji wpisując swój e-mail i klikając wypisz.